40. godišnjica Klape Kali

Sve je počelo 1982. godine sedmog rujna.

Ondašnja mjesna zajednica Kali dala je odobrenje, da se može osnovati Klapa Kali, te podupirući klapu i njezino djelovanje. Počelo se vježbati, a formirana klapa je odmah počela sa nastupima na oba otoka – Ugljanu i Pašmanu.

1983. godine Klapa Kali je nastupila na 17. Omiškom festivalu dalmatinskih klapa i osvojila nagradu kao najbolji debitanti. Poslije toga, Klapa Kali je još šest puta nastupila na istom festivalu i zabilježila uspjeh još jednog sudjelovanja u finalu 20. Omiškog festivala dalmatinskih klapa. 

Klapa Kali je sudjelovala na svim smotrama dalmatinskih klapa zadarske županije kao i na smotrama u inozemstvu u Austriji, Sloveniji i Italiji. Za prvih pet godina djelovanja klapa je snimila svoj prvi nosač zvuka – kasetu “Znaš li di su Kali” a kasnije i CD sa istim naslovom. Povodom obilježja dugogodišnjeg djelovanja napravljeno je drugo izdanje CD-a Klape Kali sa naslovom “Znaš li di su Kali” od kojeg pjesme dostupne su i na internetnoj stranici klapakali.com.

Kroz četrdeset godina djelovanja klape, prošla su dvadeset i tri pjevača, neki duže, a neki kraće vrijeme.

Članovi klape su većinom bili muškarci sa iznimkom jedne dame Željke Zelenčić. Klapa i danas održava kontinuitet pjevanja dalmatinskih pjesama i u 2022. godini obilježava 40. godišnjicu djelovanja. Marinko Rušev – Bepo je izbornik i glazbeni voditelj klape, od njena osnutka, pa do danas.

Klapa danas djeluje u sastavu:

I. Tenor: Zdenko Ivoš
II. Tenor: Dragan Rakvin
II. Tenor: Ivica Ricov
II. Tenor: Tino Vidov
Bariton: Mirko Ivoš
Bariton: Marinko Rušev – Bepo
I. Bas: Goran Vidov
II. Bas: Boris Vitlov
II. Bas: Đido Kolega
II. Bas: Dragan Končurat

Komentiraj objavu

Podjeli svoje mišljenje o ovoj objavi sa nama, može kritika a još bolje pohvala :) Tvoja email adresa nigdje neće bit objavljena. Obavezna polja za ispunit označena su sa *